Rietmolen herpakt zich met eerste competitiezege

Een week na het fiasco in Buurse, weet Rietmolen tegen Diepenheim de punten in eigen huis te houden. Het krijgt al vroeg in het duel een tegentreffer om de oren, maar Sander te Rietmole weet de stand snel gelijk te trekken. Als hij na een halfuur bij een uitbraak door de doelman ten val wordt gebracht, moet Diepenheim met tien man verder en krijgt Rietmolen in de eerste helft nog een paar grote mogelijkheden. Na rust zijn het gek genoeg de gasten die een paar opgelegde kansen krijgen, maar die stuk voor stuk om zeep helpen. Joren Vrielink beslist vlak voor tijd het duel met een rake linker, eindstand 2-1.

Het was een week van wonden likken voor het Rietmolense eerste elftal. De 7-0 oorwassing bij Buurse ten gevolge van een totale offday is hard aangekomen. Maar, zoals wijs man Mart Bekkedam de spelers al voorhield, je kunt beter één keer met 7-0 verliezen dan zeven keer met 1-0. Een waarheid als een Bekkedamkoe. Het is voor Mart te hopen dat Boer Zoekt Vrouw-boerin Annemiek ook zo vatbaar is voor dit soort tegeltjeswijsheden, maar zijn aanwezigheid in de kantine vandaag doet vermoeden dat hij het zelfs niet tot de speeddates geschopt heeft. Dan morgen maar naar het provinciehuis, Mart! Kun je daar wat open deuren intrappen.

Dat er wat moest gebeuren was duidelijk en dus heeft de technische staf gemeend het elftal op liefst zeven posities te wijzigen. Koen Waanders neemt na twee weken met louter vijfsterrenrecensies weer plaats centraal in de verdediging en ook Patriek Piepers en Rick ter Braak krijgen basisplaatsen na hersteld te zijn van respectievelijk een vingerbreuk en knieblessure. Wesley Meulenkamp is een van de bankzitters na het missen van twee trainingen door een weekje nucleair ramptoerisme en scherpschieten. Hopelijk kan hij dat laatste in praktijk brengen bij een eventuele invalbeurt.

Mede vanwege de zomerse omstandigheden is vandaag een mooi aantal bezoekers naar Sportpark De Wieken getogen, waaronder enkele Rietmolense moeders die het normaal gesproken immer laten afweten bij wedstrijden van het eerste. Maar wat blijkt, ze komen niet voor de Rietmolense fine fleur, maar voor groep 8-meester Jelle ten Thije die als back de Diepenheimse defensie completeert. Dan zijn ze er ineens wel. Nou, nou. Gauw naar de wedstrijd. Het is een groot blauwwit feestje vanmiddag. Rietmolen in blauwe shirts met witte broek en dito kousen, Diepenheim in precies de omgekeerde kleurstelling. Het plaatje is compleet door de blauwwitte wedstrijdbal, die al in de openingsseconden onderwerp is van een aardige kans voor Rietmolen. Een verre Frank Geerdink-inworp kan door spits Rick achterwaarts op goal worden gekopt, maar is een makkelijke prooi voor doelman Dreteler. De Diepenheimse gasten gaan doeltreffender van start door in de persoon van Daan Gerritsen al in de negende minuut de openingstreffer te scoren na een strakke voorzet van de linkerflank. De tegenstander die als eerste doel treft, een verschijnsel dat zich de afgelopen vier wedstrijden ook al voordeed. Geen van die duels werd uiteindelijk gewonnen. Is het een teken aan de wand? Niet als het aan Sander te Rietmole ligt. Tien minuten later, na eerst nog een grote kans van Robbin Dieperink, scoort hij de 1-1 uit een afgemeten voorzet van Rick, wat een fraai doelpunt. Na een klein halfuurtje spelen eist Sander wederom een hoofdrol voor zich op als hij uit een dieptepass eerder bij de bal is dan de woest uit zijn doel stormende doelman Dreteler. Die kan het contact niet meer voorkomen, ziet Sander ter aarde gaan, en weet genoeg: inrukken met rood. Diepenheimtrainer Koop offert een veldspeler op om reservedoelman Van Munster te kunnen brengen, die meteen een goede redding in huis heeft op de resterende vrije trap van Robbin Dieperink. Tegen tien man creëert Rietmolen in het restant van de eerste helft nog twee goede kansen; een knal van Robbin op de binnenkant van de paal en een fraai schot van Niels te Lintelo dat op de kruising uiteen spat.

Geplaatst door VV Rietmolen op Maandag 14 oktober 2019

Ook in het eerste kwart na rust twee flinke Rietmolense kansen als eerst Sander vanaf de vijfmeter vrij kan inschieten na een goede assist van Robbin maar de enige overgebleven Diepenheimer op zijn weg vindt. Even later gaat een zuiver laag schot van Patriek via de vingertoppen van Van Munster net naast het doel. Het is meteen een van Patrieks laatste wapenfeiten daar hij niet veel later vervangen wordt door Wesley. Vervolgens is het Diepenheim dat, ondanks het ondertal, ineens gevaarlijker wordt. Het gaat over op het spelen van de lange bal en profiteert meermaals van slordig balverlies in de Rietmolense opbouw. In een tijdsbestek van twee minuten zijn er twee vrije kopkansen voor spits Gerritsen, die beide rakelings naast de tweede paal gaan. Even later, we zitten inmiddels in het laatste kwartier, is het nummer tien Roessink die op zijn beurt twee 100%-kansen krijgt. Beide keren kan hij vrij inschieten, waarbij het eerste schot over vliegt en het tweede amper een centimeter naast de paal verdwijnt. Rietmolen zwijnt hier meermaals. Teken voor coach Bruins om weer eens te wisselen. Bas Essink vervangt spits Rick en vat post in de defensie om vervolgens meteen zijn invalbeurt op te luisteren met een gele kaart. Joren Vrielink, als allrounder gewend om te schakelen van verdediger naar aanvaller, wordt voorwaarts gedirigeerd. Dat blijkt even later een gouden greep want het is hij die uit een Rietmolens drukmoment de bal knap controleert in de vijandelijke zestien en gedecideerd met links in de verre hoek deponeert: 2-1 in de 89e minuut! De gasten leggen zich echter nog niet neer bij een nederlaag en krijgen via invaller Elderink nog een beste kans op de gelijkmaker. Een laatste corner is een prooi voor doelman Hartgerink en zo is de eerste driepunter een feit. Met de hakken over de sloot, dat wel.

Zaak om dat volgende week in Enschede een goed vervolg te geven als we op bezoek gaan bij Victoria ’28, dat al een ‘poosje’ wacht op een overwinning.