Rietmolen moet in tweede helft het hoofd buigen voor BSC Unisson

Aan een knappe ongeslagen reeks van zes wedstrijden komt een einde in Boekelo. Onder zeer zware, warme omstandigheden oogt Rietmolen in de eerste helft nog fris en komt via Karsten ter Braak op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft is de fut eruit en zijn de beste kansen voor BSC Unisson. Uiteindelijk weten de gastheren twee keer het net te vinden waardoor een nederlaag in deze wedstrijd om des keizers baard onvermijdelijk is.

Een week na het stuntje tegen Sportclub Overdinkel staat voor Rietmolen deze week een bezoek aan sportpark De Zweede op het programma. Daar zetelt BSC Unisson dat een kleurloos seizoen kent. De Boekeloërs zwemmen deze hele jaargang al in de middenmoot rond, waren snel veilig, maar konden nooit aanhaken bij de top-vier. Dat zal voelen als een teleurstelling, want de langetermijndoelen liggen blijkbaar hoger. De laatste weken is het een kwestie van het seizoen uitzingen voor de mannen van vertrekkend trainer Rene Belt, die volgend jaar een reanimatiepoging bij De Lutte gaat ondernemen.

Ook voor Rietmolen is het seizoen gespeeld. De handhaving is binnen, maar net als voor de tegenstanders van vandaag, is er weinig meer om voor te spelen. Of het moet de vijfde plek zijn, als ‘best of the rest’, achter de vier ploegen die dit seizoen de dienst uitmaken in deze vierde klasse. Een kleinigheidje, maar het zou een mooi afscheidscadeau zijn voor vertrekkend trainersduo Kevin Vos en Ruud Denekamp. Een overwinning vandaag zou daarin welkom zijn en Rietmolen kan dat doen met wederom een fitte selectie. De aanloop naar deze wedstrijd was echter een ongebruikelijke. In plaats van een veldtraining af te werken werd er kloot geschoten en bier geproefd.

Bierproeven kan men ook op een steenworp afstand van het Boekelose sportpark, maar helaas zijn we daarvoor niet hier vandaag, hoewel dat gezien het zomers aandoende weer een veel beter plan was geweest. Boven de kunstgrassprieten voelt het als dertig graden en de arbiter van dienst voelt zich dan ook genoodzaakt tijdens de wedstrijd extra drinkpauzes in te lassen. In de eerste fase van de wedstrijd is goed te zien waarom beide ploegen zo dicht bij elkaar op de ranglijst staan. Men doet weinig voor elkaar onder, het is een gelijk opgaande beginfase zonder veel kansen. Na een kwartier wordt de thuisploeg dan wél gevaarlijk als spits Brinkman van dichtbij de openingstreffer op de schoen heeft, maar stuit op een goed keepende Jeroen Hartgerink. Ook uit de mega-scrimmage die volgt weet niemand het net te vinden. Ook Rietmolen laat zich niet onbetuigd en produceert via Wesley Meulenkamp en Dennis Vrielink twee afstandsschoten, zonder gevaar echter. Even later gaat het bijna fout als Jeroen zich moeten strekken op een verkeerde bal terug van Joren Vrielink na miscommunicatie tussen beide heren. Het zou een van de laatste acties zijn van Joren, want hij wordt, bevangen door de hitte, even later gewisseld voor Rick ter Braak. Rick in de spits, de overige as-spelers allemaal een linie naar achteren. De wisselingen zaaien verwarring in de BSC-defensie en dat levert meteen een doelpunt op als Karsten ter Braak op rechts vrij gespeeld wordt en netjes met zijn linker laag in de verre hoek de 0-1 aantekent. Mooi voor hem, want hij stond alweer een tijdje droog. Ook fysieke malheur bij de tegenstander als tien minuten voor rust aanvoerder BSC Wissink gewisseld moet worden en vervangen wordt door Jordy Wijnsma.

Vervangen wordt ook Niels te Lintelo in de rust. O19-junior Bas Essink mag een helft meedoen als beloning voor zijn trainingsinzet bij 1 het afgelopen halfjaar. Maar hij heeft het vanaf de eerste minuut lastig tegen zijn directe tegenstander. Niet zo gek ook, het betreft hier namelijk Pim Ratering, onbedreigd topscorer en een van de beste aanvallers van de klasse. Hij is Bas meermaals te snel af en de Boekelose kansen volgen als vanzelf. Maar het is niet erg, Bas is pas 17 en dit soort tegenstanders komt-ie in de O19 niet tegen. Een goede leerschool voor hem dus. De gelijkmaker kan niet uitblijven en valt in de 63e minuut door een knappe kopbal van, inderdaad, Pim Ratering die daarmee zijn 24e seizoenstreffer noteert. De 2-1 zeven minuten later is een curieuze. Frank Geerdink wordt onreglementair onderuit gehaald, maar de bal komt bij een Rietmolens been waardoor de arbiter meent voordeel te kunnen geven. Maar wat is voordeel als je met de rug tegen de eigen zestien vol onder druk staat, meneer de scheidsrechter? De bal wordt eenvoudig onderschept en zeer kundig binnen geschoten door Mats Klein Poelhuis, die als O17-junior moeiteloos mee kan op dit niveau en naar het schijnt zelfs nog profambities mag koesteren. In de slotfase wordt Dennis Vrielink vervangen door Patriek Piepers die eindelijk, sinds 24 februari, weer wat minuten maakt na zijn armbreuk. Gezien de geringe achterstand perst Rietmolen er nog maar eens een slotoffensief uit. Er zijn enkele kopkansen, een inworpsalvo van Frank en een volley van Patriek recht op de keeper, het zou wat zijn geweest. Maar het blijft 2-1 en dus noteert Rietmolen sinds lange tijd weer een nederlaag, ach ja.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, Buurse thuis. Wederom een potje om des keizers baard, maar die vooral in het teken zal staan van het afscheid van Ruud en Kevin, die al opziet tegen het pantoffelregiment dat hem na zondag te wachten staat. De heren trainers zullen het op prijs stellen als iedereen die zich in meer of mindere mate betrokken voelt bij vv Rietmolen acte de présence geeft om na de wedstrijd in de kantine te proosten op de afgelopen twee jaar en de daarin behaalde successen. Volgende week wordt ook de strijd om het kampioenschap beslist, waarvoor drie ploegen nog in de race zijn. Wij zetten ons geld op TVO; we zullen Rick ter Braak vast naar Beckum sturen om ervoor te zorgen dat de prijsuitreiking duidelijk, gestructureerd en ordentelijk verloopt. We wéten dat hij het kan…ergens.