Rietmolen rekent al voor rust af met Bredevoort en wint eenvoudig met 6-2

Rietmolen kent een ijzersterke eerste helft en leidt bij rust al met 4-1. Na rust gaat het tempo omlaag en wordt men wat slordiger maar weet de score nog wel verder op te krikken naar 6-2, mede door een hattrick van Harm Waanders. Doordat Neede punten laat liggen in Geesteren gaat Rietmolen weer alleen aan kop.

Op deze herfstachtige zondagmiddag starten de blauwhemden met een iets gewijzigde basisopstelling ten opzichte van vorige week. Er zijn wat blessures en pijntjes waardoor de hoofdcoach zich genoodzaakt voelt de betreffende spelers rust te geven. Gelukkig beschikt Rietmolen over een brede selectie en kunnen de gevallen gaten moeiteloos opgevuld worden. Zo staat Niels te Lintelo wederom in de basis en kan ook verdediger Rik Koppelman weer eens 90 minuten maken.

Bij onbestendige weersomstandigheden is het Bredevoort, vandaag in donkerblauw uittenue spelend, dat het beste uit de startblokken komt. Het blijkt een ploeg die graag wil voetballen en de oplossing veelal vooruit zoekt, maar echt grote kansen vallen er in de openingsfase niet te noteren. Het duurt een goede tien minuten vooraleer Rietmolen het Bredevoortse spel kan beteugelen en de donkerblauwe storm – alhoewel, briesje – tot liggen dwingt. Dan wordt de Rietmolense doelpuntenmachine opgestart en meteen wordt het gaspedaal ingetrapt. De 1-0 valt in de 12e minuut als Robbin Dieperink op rechts doorkomt en een goede voorzet aflevert die slecht verwerkt wordt door de Bredevoortse verdediging, waardoor Karsten ter Braak met een rake kopbal kan scoren. Vijf minuten later is het Dennis Vrielink die vanaf het middenveld een prima bal aflevert bij de inlopende Sander te Rietmole die heel knap over de keeper in de verre hoek de 2-0 binnenkopt. Sander zou de hele middag een maatje te groot blijken voor zijn directe tegenstanders, getuige ook zijn schoenmaat van liefst 46 die hij drie minuutjes later gebruikt om een prima passje van Karsten binnen te schieten: 3-0. Het kan niet op voor Rietmolen in deze fase. Toch gaat het meteen na de aftrap mis door slordig balverlies van aanvoerder Twan Tenhagen die vervolgens de snelle rechtsbuiten niet meer kan terughalen. Diens voorzet wordt prima afgemaakt door de Bredevoortse spits: 3-1. Het duurt echter niet lang voordat de marge weer drie is. In de 23e minuut is er namelijk een vrije trap net iets voorbij de middellijn die door Dennis Vrielink prima in de zestien wordt gelepeld. Voor de kopsterke Harm Waanders natuurlijk een kolfje naar zijn hand en hij knikt de 4-1 dan ook netjes binnen. Daarna blijft Rietmolen de betere ploeg, creëert nog een paar kansen, maar de doelpuntenmachine wordt in z’n vrij gezet en rolt rustig uit richting de pauze.

In het tweede bedrijf gaan de blauwwitten gretig op zoek naar meer goals en blijven gevaar stichten voor het Bredevoortse doel. In de 48e minuut kan de scheids een strafschop geven na een handsbal van een Bredevoortenaar in de eigen zestien. Dat gebeurt niet, maar niet getreurd, want een minuutje later is het Robbin Dieperink die vanaf links voorzet. De bal belandt bij Niels die hem al vallend nog terug weet te leggen op Harm die hem kiezelhard in de linker kruising schiet: 5-1. Als het zonnetje er dan ook nog bij komt en er een waterige regenboog boven het kerkdorp verschijnt, is het alsnog een alleraardigste voetbalmiddag aan het worden. Ondertussen blijft ook Bredevoort bij vlagen best aardig voetballen en wordt regelmatig gevaarlijk. Zo is er in de 55e minuut een goede redding van Jeroen Hartgerink nodig om een tegentreffer te voorkomen na een goede uitbraak van de donkerblauwen over rechts. De 5-2 valt alsnog als in de 58e minuut Joren Vrielink als een kasplantje in een bloembak wortel staat te schieten en volledig mis timet bij een lange bal, waarop de Bredevoortse spits eenvoudig kan scoren. Het laatste halfuur verloopt slordig, waarbij Rietmolen het eigenlijk wel goed vindt en niet meer de scherpte heeft van de eerste helft. Ondertussen moet het oppassen dat het er niet nog eentje om de oren krijgt als bij een moment van onoplettendheid de Bredevoortse linksbuiten het op de heupen krijgt, drie man en de keeper omspeelt en met links kan binnenschieten. Hij raakt hem echter faliekant verkeerd en schiet naast. Aan de overkant valt nog wel een doelpunt via Harm Waanders die, na een indrukwekkende sprint en voorzet van Robbin Dieperink, zijn hattrick vervolmaakt.

Hiermee komt een einde aan een prima wedstrijd van de blauwwitten die met name in de eerste helft met veel scherpte en flair indruk maakten. Ook de topscorerslijst van de vijfde klasse B kleurt inmiddels aardig blauw, ten teken dat de voorhoede prima draait. Door puntverlies van Neede gaat Rietmolen weer alleen aan kop in de competitie en is het volgende week zaak om uit bij EGVV de goede lijn door te trekken.

Als laatste wil de selectie via deze weg graag Megamagnetron bedanken, die vandaag afscheid neemt als chefkok van Grand Café De Kom. Met veel liefde en aandacht voor het vak maakte hij jarenlang de lekkerste gerechtjes klaar en wist met zijn overheerlijke sauzen, vaak op basis van johannesbroodboompitmeel bereid, elk gerecht tot een delicatesse te maken. Megamagnetron, bedankt!