Rietmolen verliest met 2-4 van Vios Beltrum in laatste bekerduel

WEDSTRIJDVERSLAG:  Rietmolen 1 – Vios B 1, zondag 17 sept. 2017

Na een 2-2 ruststand wordt het 2-4 voor de gasten. Rietmolen hoopte vooraf op een stuntje tegen het niet op volle sterkte zijnde Vios. Het loopt echter anders omdat de gasten veel effectiever omgaan met de kansen.

Vrijwel direct na de aftrap wordt een van Vios’ twee spitsen gevaarlijk na een snelle doorbraak over rechts, maar gescoord wordt er niet. Rietmolen antwoordt direct en krijgt twee goede mogelijkheden alvorens Harm Waanders in de achtste minuut de score opent door met een goede pegel met zijn rechter de keeper in de korte hoek te verrassen. Maar de 1-1 laat niet lang op zich wachten. In de dertiende minuut zijn het de Beltrummers die langszij komen doordat een crossbal half wordt verwerkt door de blauwwitten, waarna Freek Helmers weet te scoren. Al met al een op en neer gaand eerste kwartier met veel kansen. Dertien minuten later zijn het wederom de roodgeelzwarten die het net weten te vinden, deze keer via een aanval over de linkerflank. Maar opnieuw laat het antwoord niet lang op zich wachten. Na een halfuur spelen is het Karsten ter Braak die de bal knap vrijmaakt en afspeelt op Sander te Rietmole, die de bal nog net met zijn grote teen kan beroeren en zo voorkomt dat de Beltrumse doelman redding kan brengen: 2-2. Voor rust is het nog een keer Vios dat gevaarlijk wordt met een hard schot dat onderkant lat afketst. De beginfase van de tweede helft is slordig, waarin beide teams allerminst prudent te werk gaan maar die toch leidt tot enkele mogelijkheden over en weer. Na een kleine twintig minuten laat Vios opnieuw zien over een enorm effectieve aanvalslinie te beschikken als de blauwwitten slordig balverlies lijden waarna een strakke voorzet dito afgerond wordt. Rietmolen laat zich echter niet uit het veld slaan en blijft de aanval zoeken. Dit leidt tot enkele kansen van onder meer Dennis Vrielink en Karsten ter Braak, maar de echte scherpte in de afronding ontbreekt. De roodgeelzwarten laten nog één keer zien wel over die scherpte te beschikken als in de laatste minuut van de reguliere speeltijd Freek Helmers zich losmaakt van zijn directe belager en de bal knap over de Rietmolense keeper lobt: eindstand 2-4. Samenvattend een misschien verdiende, maar toch wat zure nederlaag voor de blauwwitten. Volgende week zondag het begin van de competitie uit bij SP Haarlo om twee uur. Sportieve groet en tot volgende week,