Rietmolen sluit kampioensjaar af met 4-2 winst op kranig GSV ’63

Rietmolen domineert de eerste helft en creëert legio kansen. Het weet er daarvan slechts een te verzilveren en laat zo de gasten uit Geesteren in leven. De blauwwitten krijgen na rust het deksel op de neus als Frank Rensink namens de oranjewitten tweemaal kort achter elkaar doel treft. Rietmolen laat echter in het resterende halfuur zijn spierballen nog even zien waarbij belangrijke rollen zijn weggelegd voor invallers Niels te Lintelo en Rick ter Braak die beiden tot scoren komen, evenals aanvoerder Twan Tenhagen, die een strafschop verzilvert. Een 4-2 overwinning is het verdict en daarmee komt een eind aan een memorabel Rietmolens voetbalseizoen.

Als de spelers van het eerste elftal op deze zondagmiddag de kantine binnenkomen, zit fotograaf Marcel ter Bals alweer achter zijn laptopje foto’s te retoucheren. Marcel mag zich zo onderhand huisfotograaf noemen, daar hij dit jaar al vier keer door de plaatselijke courant naar een wedstrijd van de blauwwitten is gestuurd om diens prestaties vast te leggen op de gevoelige plaat. Hij heeft net een nacht overgeslagen; gisteravond nog aan de lijn bij de Champions League-finale Real Madrid-Liverpool, en nu aanwezig bij Rietmolen-GSV in de kelderklasse van het amateurvoetbal. Het kan verkeren. Van Zinedine Zidane, Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo naar Kevin Vos, Dennis Vrielink en Harm Waanders. De gelijkenissen zijn treffend.

Over Harm Waanders gesproken, die neemt vandaag officieus afscheid van het eerste elftal van vv Rietmolen. Hij sluit vanaf volgend seizoen aan bij het tweede, maar zal op oproepbasis beschikbaar blijven voor de hoofdmacht als er nood aan de man is. Harm was meer dan tien jaar lang vaste spits van het eerste en is topscorer aller tijden met 116 competitiedoelpunten, wat een aantal! Of het moet spits van weleer Gerwin ter Braack zijn die er nóg meer achter zijn naam heeft staan, maar dat dateert uit lang vervlogen tijden toen doelpuntenregistratie nog niet vanzelfsprekend was. Harm, via deze weg namens heel vv Rietmolen bedankt, al hopen we nog vaak van je diensten gebruik te mogen maken.

Dan naar de wedstrijd van vandaag. Het is warm, érg warm, of ‘sniek-euh-eet’ zoals PSV-er Isimat-Mirin het zou noemen. De scheidsrechter van dienst belooft enkele drinkpauzes in te zullen lassen om oververhitting tegen te gaan. Rietmolen begint wederom met enkele wijzigingen in de basisopstelling. Sterkhouder Wesley Meulenkamp is voor deze laatste wedstrijd geschorst na zijn gele kaart van vorige week. Op zijn plek staat Dennis Vrielink, die centraal achterin ruimte maakt voor Koen Waanders. Op het middenveld is er weer eens een basisplaats voor Patriek Piepers, die Niels te Lintelo naar de bank verwijst. Bij GSV zijn er ook de nodige personele problemen, net als bij de heenwedstrijd twee weken terug. Wel kan men weer beschikken over clubtopscorer Frank Rensink die terug is van een blessure.

Vanaf de aftrap een beter Rietmolen dat flink druk zet. GSV wordt op het aambeeld gelegd en langzaam murw getikt. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste kansen zich voordoen. Harm, Sander en Patriek krijgen allen levensgrote kansen in de eerste tien minuten alvorens Harm Waanders himself de trekker overhaalt. Hij kopt zijn 117e voor Rietmolen 1 binnen na een afgemeten voorzet van Karsten ter Braak uit een goede aanval over rechts. Het is mooi voor Harm om in deze speciale wedstrijd het net te vinden. Daarna gaat Rietmolen vrolijk door met het creëren van kansen, met op slag van rust de mooiste uit een heerlijke combinatie door de as van het veld waarbij Sander te Rietmole uiteindelijk z’n grote teen net niet tegen de bal kan krijgen, ruststand een magere 1-0.

Direct na rust een geweldige kans voor Twan die een crossbal van rechts heerlijk controleert en met links loeihard uithaalt, maar zijn inzet op de paal uiteen ziet spatten. De gasten uit Geesteren, die in het eerste bedrijf niks in de melk te brokkelen hadden, weten ondertussen de zwaktes van de Rietmolense defensie steeds vaker te vinden. Men wordt een paar keer gevaarlijk als de ruimte achter de verdediging goed benut wordt door de twee spitsen, in de 53e minuut resulterend in de gelijkmaker van Frank Rensink, die vanuit buitenspelpositie eenvoudig kan afronden. De scheids meent dat een Rietmolense rug de pass heeft beroerd en daardoor buitenspel opheft; een zelfverzonnen regel die natuurlijk niet klopt. Nog geen tien minuten later wordt het echt penibel als het wederom barre gaander Rensink is die diep wordt gezocht en de 1-2 aantekent. Ongeloof maakt zich meester van de Rietmolense equipe. Er rest nog een klein halfuurtje om dit recht te breien. Want als kampioen verliezen van de nummer een na laatst, met alle respect voor de tegenstander natuurlijk, zou een blamage eersteklas zijn. Respect voor GSV is wel degelijk op zijn plaats; het maakt het, met het beperkte spelersmateriaal, Rietmolen knap lastig en doet dat zonder te zeuren, schoppen of anderszins onsportief gedrag. Dat hebben we dit seizoen wel eens anders gezien. Toch zit een stuntje er voor hen niet in. In de 78e minuut is het namelijk invaller Niels die een afvallende bal uit een corner heerlijk in de linker bovenhoek streept: 2-2. GSV is nog één keer dicht bij een nieuwe voorsprong als nummer zes Roel Stevens alleen door kan op doelman Jeroen. Zijn inzet raakt echter de buitenkant van de paal, daar ontsnapt Rietmolen. Een minuutje later wordt er, ietwat gemakkelijk, een penalty gegeven aan de blauwwitten als Sander ten val wordt gebracht. Voor aanvoerder Twan Tenhagen normaal gesproken appeltje eitje, maar dit keer kan de keeper een hand tegen de bal krijgen. Het schot is echter hard genoeg om alsnog in het zijnet te verdwijnen: 3-2. Het betekent de nekslag voor de oranjewitten, die in de 90e minuut ook nog de 4-2 om de oren krijgen als invaller Rick ter Braak vanuit de draai binnen kan schieten. Ook hier een zweem van buitenspel, maar scheidsrechter Erkin negeert wederom het vlagsignaal, hetgeen de Geesterense lijnrechter in het verkeerde keelgat schiet. Hij geeft er de brui aan en levert zijn vlag in bij de arbiter. Die vindt het niet veel later ook mooi geweest en fluit voor het einde.

En zo eindigt Rietmolen met een 4-2 overwinning de competitie, waarin het 62 punten uit 24 duels haalde, 71 doelpunten maakte en er 20 incasseerde. Geweldige cijfers natuurlijk, passend bij een geweldig seizoen. Nu kan men zich opmaken voor de vierde klasse. Het is nog even spannend of dat 4B of 4C wordt, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het gaat erom dat het team er vanaf het begin staat om zo een deceptie zoals vorig jaar te voorkomen. Handhaving is het doel! Medio augustus zullen de eerste oefenwedstrijden weer op de rol staan waarover we u via de bekende kanalen zullen informeren.

Met zomerse kampioensgroet en tot volgend seizoen!