Rietmolen verrast met 5-4 zege op derdeklasser Witkampers

Rietmolen zet een zeer sterke eerste helft neer, waarin het uiterst effectief met de geboden kansen omspringt en achterin weinig weggeeft. Een verdiende 4-1 voorsprong is het resultaat. In de tweede helft een sterker Witkampers dat een blamage wil voorkomen en Rietmolen ver terugdringt op eigen helft. Het weet nog op gelijke hoogte te komen, maar dan is het Sander te Rietmole die zijn hattrick vervolmaakt en daarmee Rietmolen zijn eerste bekerzege bezorgt. Door de verrassende winst gaan de blauwwitten nu aan kop in de bekerpoule.

Er wacht een zware dobber vandaag voor de blauwwitte equipe van Kevin Vos. De Larense opponent komt de afgelopen drie jaar uit in de derde klasse van het amateurvoetbal en zal dus een mooie graadmeter vormen voor de promovendus die dit seizoen uit zal komen in de vierde klasse. De selectie van Vos is nagenoeg compleet. Alleen Patriek Piepers ontbreekt weer eens, ditmaal is het een onbeduidende kuitblessure die hem aan de kant houdt. Wesley Meulenkamp is weer fit na een enkelblessure en dus kan Kevin een sterke basiself het plastic op sturen.

Als onder heerlijke nazomerse omstandigheden wordt afgetrapt zijn de Rietmolense intenties snel duidelijk. Met veel agressie, felheid en druk op de bal weet het de witzwarten het spel te ontregelen. De Larenaren krijgen geen fatsoenlijke aanval voor elkaar door vroeg storen van de blauwwitten en scherpte in de belangrijke duels op het middenveld. De balveroveringen die dit tot resultaat heeft leiden al snel tot gevaar in omschakelmomenten, getuige een grote kans voor Rick ter Braak na een kwartier spelen uit een aanval over rechts. Tien minuten later is er dan loon naar werken als Rick de bal voorzet en Wouter te Rietmole bereikt. Via een Larens been komt de bal vervolgens bij diens broer Sander die hem tussen de palen werkt en zo de openingstreffer op het bord zet. Die stand staat nog geen vijf minuten als daar verandering in komt door wederom een doelpunt van Sander. Ook deze keer is het Wouter die hem de kans verschaft, na goed voorbereidend werk overigens van Karsten ter Braak. Het viertal voorin, een flamboyant stel bestaande uit de gebroeders Ter Braak en gebroeders Te Rietmole, weet elkaar feilloos te vinden en is een plaaggeest voor de Larense defensie. Op een enkele hoekschop na, weten de witzwarten er nauwelijks iets tegenover te zetten. Dat wil zeggen, tót de dertigste minuut want dan vliegt de eerste de beste kans erin. Eerst kan doelman Jeroen Hartgerink nog reddend optreden op een inzet van de nummer zeven, maar in de rebound is hij kansloos: 2-1. Even later moet centrale verdediger Joren Vrielink vervangen worden, de omstandigheden worden hem weer eens te veel. Koen Waanders neemt zijn plek in. Ondertussen verandert er niks aan het spelbeeld. Witkampers probeert het wel maar is onmachtig. Rietmolen op zijn beurt loert op foutjes in de Larense opbouw die er in groten getale zijn. Na een stukgelopen Rietmolense aanval komt de bal op rand zestien bij Karsten in de voeten die niet twijfelt en heerlijk via binnenkant paal de 3-1 aantekent. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is het vijf minuten voor rust Rick ter Braak die, op aangeven van broertje Karsten, het Rietmolense kwartet doelpunten completeert. De trainer van Witkampers ziet het met lede ogen aan. Wellicht dat de Larense kermis er iets mee te maken heeft. De hoofden nog draaierig van de draaimolen, de knieën nog beurs van de botsauto’s en de buiken nog misselijk van de suikerspinnen. Men verzandt in onderling gemopper waarbij ook de scheidsrechter het moet ontgelden. Al mopperend zoekt men de kleedkamers op.

Na rust verandert het spelbeeld. Rietmolen komt meer en meer onder druk te staan en laat zich ver terugdringen op eigen helft. De tegenstander heeft wat goed te maken en dat blijkt. Rietmolen grijpt terug op onbeholpen overtredingen en ziet de kaartenlast oplopen. Na een uur past Vos enkele wissels toe, waarna de vaste patronen uit de eerste helft steeds wankeler worden. Het duurt dan ook niet lang voor Witkampers kansen krijgt. Wanneer de spits eerst al een dot van een kans tegen de buitenkant paal werkt, is het in de 75e minuut alsnog raak na een aanval over links gevolgd door een bekeken wipje over Jeroen. Ook daarna is de druk niet aflatend; een inzet van de spits komt op de binnenkant van de paal terecht alvorens in de handen van Jeroen te belanden. Het is in deze fase dat Rietmolen het spoor even bijster is; de spelers tonen zich knøtterige labbekakken die als verdwaalde troubadours over het veld struinen. Dientengevolge valt de 4-3 in de 80e minuut uit een mooie Larense combinatie door de as. Nu wordt het echt spannend, kan men de voorsprong vasthouden? Nou nee, nog geen minuut later ligt-ie alweer in het netje. En hoe. Een zoveelste schot op doel wordt door Jeroen naar veiligheid gestompt, ware het niet dat Koen Waanders nét op het verkeerde plekkie staat. Hij krijgt de bal tegen zijn rug en als hij omkijkt, ziet hij hem nog net het doel in rollen. 4-4, ongelooflijk. “Dan gaat ook alles mis”, verwoordt collega-verdediger Dennis Vrielink het treffend. Rietmolen zelf heeft tot dat moment in de tweede helft nauwelijks iets weten te creëren maar toont even later, vijf minuten voor tijd, dat het over een levensgevaarlijke voorste linie beschikt die nooit onderschat mag worden. Na een van de spaarzame uitbraken weet Karsten van rechts voor te geven waarna invaller Robbin Dieperink de bal slim laat lopen voor Sander te Rietmole die met een knap schot de doelman in de verre hoek verslaat en voor een hattrick tekent: 5-4! Daarna nog even alle hens aan dek als Witkampers alles uit de kast haalt om nog een punt mee naar Laren te nemen. Dat lukt niet en zo staat er een uitslag van formaat op het scorebord, die tevens de koppositie in de bekerpoule betekent!

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan is EGVV uit Gelselaar te gast.