Rietmolense selectie piept en kraakt en redt het niet bij Sportclub Rekken

Met vier geblesseerden, drie geschorsten en een telaatkomer missen de blauwwitten vandaag acht spelers voor dit inhaalduel dat vorige week wegens drie Rietmolense corona-besmettingen geen doorgang kon vinden. Vooral op het middenveld is het behelpen, maar toch weet Rietmolen de Rekkenaren goed partij te bieden. Na een vroege achterstand zorgt een mooi doelpunt van Frank Geerdink voor een 1-1 ruststand, waaraan ook knap keeperswerk van Niels Bouwman bijdraagt, die zijn ploeg meermaals op de been houdt. Een waardeloze hervatting na rust betekent een snelle Rekkense 2-1 waarna in de blessuretijd, met een opportunistisch Rietmolen, uit een counter nog de 3-1 valt.

Liefst drie coronagevallen in de Rietmolense selectie vorige week betekenden een streep door het uitduel tegen Rekken. Maar met deze week een inhaalronde in het rooster kan men meteen in de herkansing, met de drie geïnfecteerden weer hersteld en negatief getest, wat overigens niet betekent dat Rietmolen uit de personele problemen is. Allesbehalve. Vier man is nog herstellende van allerhande kwetsuren en de schorsingen zijn natuurlijk ook gewoon een weekje mee opgeschoven, waardoor Rietmolen nog eens drie man kan wegstrepen. Voor twee van hen, Wouter te Rietmole en Niels te Lintelo, zal dat wat onwennig aanvoelen want voor beiden betekende hun rode kaart tegen Eibergen hun eerste ooit voor Rietmolen, hoewel ze toch al heel wat jaartjes meelopen. Gelukkig kunnen ze in de leer bij recidivist en ervaringsdeskundige Wesley Meulenkamp die eveneens geschorst is. Zeven man uitgeschakeld dus. Dácht men. Totdat Joren Vrielink bewijst dat je je ook om half een ’s middags nog kunt verslapen en, hoewel de nood hoog is, blijven regels regels en mag hij zich opmaken voor een middagje bankzitten. Een zeer gemankeerd Rietmolen dus vandaag dat inmiddels toch wel smacht naar weer een overwinning om de aansluiting te houden bij de middenmoot, daar waar opponent Rekken wél netjes meedraait. Meest opvallende naam in de Rekkense selectie is die van Waldo Rhebergen, die als speler van RKZVC een groot deel van hét sprookje van het amateurvoetbal van de laatste jaren heeft meebeleefd, de ongekende promotietour in een paar jaar van de vierde klasse tot aan de landelijke hoofdklasse. Inmiddels lijkt de top bereikt – het Zieuwentse schip maakt water en lijkt de komende jaren onvermijdelijk de dieperik in te gaan – en heeft Rhebergen eieren voor z’n geld gekozen door terug te keren naar Rekken.

Rekken, daar waar Rietmolen al een poosje niet meer geweest is en als men aankomt op een leeg sportpark ’t Asterloo springt meteen in het oog dat wat niet meer in het oog springt. “Wat bedoel je in godsnaam, Jean?” Ik doel natuurlijk op het levensgrote scorebord uit het voormalige Diekmanstadion dat hier jarenlang beeldbepalend is geweest. Het ding is echter retour afzender gegaan na een actie van wat Twente-supporters met gevoel voor nostalgie en schittert nu weer op het oude Diekmanterrein waar FC Twente een nieuw trainingscentrum heeft ingericht. Op ’t Asterloo is er een standaard, dertien in een dozijn, vlees noch vis-dingetje voor in de plaats gekomen. Zonde.

Mooi scorebord of niet, sfeerloos is het sowieso zo zonder publiek. Het is niet anders. Toch begint Rietmolen enthousiast en deelt via Yordi Rupert en Frank Geerdink al wat speldenprikjes uit, maar het is de thuisploeg die al vroeg op voorsprong komt. Een lange bal bereikt Stan Nijhuis die goed afrondt, waarbij de blauwwitte verdediging er niet goed uitziet. Daarna een fase waarin het voetballend redelijk gelijk opgaat, maar de grootste kansen toch echt voor Rekken zijn, vaak in de hand gewerkt door Rietmolense fouten. Spits Merijn Roos ziet twee doelpunten afgekeurd worden, een voor duwen en een voor buitenspel, en ook een één-op-één-situatie met goalie Niels Bouwman weet hij niet tot doelpunt te promoveren. Niels keept sowieso weer prima, is met name één-op-één ijzersterk, maar tikt bijvoorbeeld ook een ziedend schot van Rhebergen knap onder de lat weg. Daar waar Rekken niet scoort, lukt dat Rietmolen wel met een puike aanval uit het boekje. Spits Yordi inspelen, op de flank de ruimte vinden bij Job Vogt, die in de as nummer tien Dennis Vrielink zoekt, wiens lepe boogballetje de inlopende middenvelder Frank Geerdink bereikt, die vervolgens de 1-1 binnen schuift. Keurig.

De blauwwitten komen na rust echter belabberd uit de kleedkamers. Zat er wat in de thee of zo? Men geeft meteen al een grote kans weg en drie minuten later ligt de 2-1 al in het netje door een afstandsschot van Rhebergen, ongelukkigerwijs nog van richting veranderd door Koen Waanders. Het is een klap die Rietmolen niet meer te boven komt. Het probeert het wel, maar weet nauwelijks gevaarlijk te worden, met name doordat de ontbrekende spelers op het middenveld moeilijk op te vangen blijken. Ook Rekken weet weinig uitgespeelde kansen meer te creëren, maar wordt nog wel meermaals gevaarlijk uit standaardsituaties, waarbij de fijnbesnaarde trap van Rhebergen een groot wapen blijkt voor de ploeg van hoofdtrainer Colin Stokkers. Wist u trouwens dat Stokkers in de jeugd van De Graafschap gespeeld heeft? Nou weet ik niet of je daar trots op moet zijn, maar er blijkt in ieder geval uit dat er diep van binnen ergens een blauwwit hart moet zitten en dat doet ons Rietmolenaren natuurlijk deugd. Minder deugd doet de bovenbeenblessure die Koen Waanders vervolgens oploopt, dat kan er ook nog wel bij, en zo mag Joren tóch nog wat speelminuten maken. Hopelijk is-ie uitgeslapen. In de slotfase gaat een steeds opportunistischer spelend Rietmolen op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Karsten ter Braak blijkt een hete aardappel voor doelman Bijlsma waarna in het gefrommel aanvoerder Twan Tenhagen de bal in het doel weet te werken, maar afgevlagd wordt voor buitenspel. Een goed schot van invaller Jorrick de Lange gaat vervolgens rakelings over en blijkt het laatste Rietmolense wapenfeit, want een snelle Rekkense counter bepaalt even later de eindstand op 3-1. Het zat er niet in vandaag.

Een blik op de overige uitslagen leert dat Markelo vertrokken is op de ranglijst na een overwinning op Reünie, dat deze week wederom in de krant riep kampioen te willen worden, en wederom in het duel daarna het deksel op de neus krijgt. Ze leren het ook nooit. Tweede achter Markelo is Vios Beltrum dat volgende week in Rietmolen te gast is. Hopelijk dan met een completer Rietmolen.

Sportieve groet,

Jean le Tieb