Rietmolen de klos tegen V(i)os

Tegen een aanvalslustig Vios van oud Rietmolentrainer Kevin Vos kijken de blauwwitten al snel tegen een 3-0 achterstand aan door fraaie Beltrumse goals. Het fraaiste doelpunt van de middag valt echter vlak voor rust als Justin Bomers namens Rietmolen wat terugdoet met een fantastisch schot in de kruising. De eerste fase na rust is ook nog voor Vios, maar als het Beltrumse tankje wat leeg lijkt te raken is het Rietmolen dat meer grip en druk naar voren ontwikkelt, zonder echter écht gevaarlijk te worden. Op het moment dat de ruststand ook de eindstand lijkt te gaan worden, zorgt een slippertje van doelman Thom Lansink voor de 4-1 slotscore. De punten blijven in Beltrum, maar de mooiste goal-award gaat mee naar Rietmolen. Voor wat het waard is.

Een bezoekje aan Sportpark De Sonders betekent op bezoek bij een oude bekende, oud-trainer Kevin Vos. En dat is altijd een prettig weerzien. Hoe anders is dat voor de rest van de entourage, het is een dooie bedoening zo zonder publiek. Tóch zien we iemand langs de kant en dat is inmiddels ook een goede bekende, want we zien hem vaker, sportfotograaf Marcel ter Bals. Hij die Champions Leaguepotjes en Oranje afwisselt met de onderste regionen van het amateurvoetbal, en overal even enthousiast. Hij zou vandaag langs de lijn zitten bij een van dé derby’s van deze klasse, Neede-Eibergen, maar zoals bekend kan die geen doorgang vinden door een positieve coronatest in de Needse selectie. Is er toch nog iets positief aan de seizoenstart van Neede. Geintje natuurlijk, beste mensen, daar kunnen ze in Neede wel tegen, toch? En dan heb ik hem nog niet eens zelf bedacht. Mees Geerdink moet u hebben. Credit where credit is due, oftewel ere wie ere toekomt. Hij wordt beloond door als wisselspeler namens de O-19 vandaag zijn steentje bij te mogen dragen aan het eerste, net als teamgenoten Teun Lankheet en Job Vogt. Op de bank worden zij vergezeld door Bas Essink, die de basisplaats rechts centraal achterin vandaag aan Koen Waanders moet laten. Ook een basisplaats is er voor tweede-elftalspits Wouter Lansink die voorin uitkomst moet bieden omdat aanvallers Karsten ter Braak en Harm Vogt niet mogen spelen. Karsten vanwege de schorsing na zijn rode kaart vorige week en Harm is in afwachting van een coronatestuitslag die later gelukkig negatief zal blijken te zijn.

Bij de aftrap zien we dat Vos zijn basiself in een offensieve configuratie heeft geposteerd met aanvaller Freek Helmers ‘op tien’. Een spelwijze die we nog kennen uit zijn Rietmolense periode toen hij vaak hetzelfde deed met Sander te Rietmole. Oké, dat herkennen is één, maar het beteugelen is twee. Een kwestie die Rietmolen het eerste halfuur niet opgelost krijgt, want het is Vios dat vanaf het eerste moment gevaar sticht en dat ook vrijwel direct op het scorebord tot uiting brengt. Helmers wordt diep gestuurd, geeft voor, en ziet Chiqo Pol bij de tweede paal de 1-0 binnen schuiven. Rietmolen lijkt direct te antwoorden als Sander op aangeven van Wouter Lansink een haast niet te missen kans krijgt, maar naast kopt. Daarna is het weer Vios dat het initiatief overneemt. Het speelt daarbij met veel ruimte in de rug maar het lukt de blauwwitten niet om daar optimaal gebruik van te maken. Binnen het halfuur valt de 2-0 als Rietmolen een bal rond de eigen zestien niet afdoende weggewerkt krijgt en Helmers de mogelijkheid gunt het spel direct naar links te verleggen alwaar Ian Groot Zevert klaarstaat om de 1-0 binnen te volleren. Knappe goal. Niet veel later valt ook al Beltrums derde wanneer opnieuw Helmers, die even daarvoor nog hard op de paal schoot, op links de vrijstaande Chiqo Pol bedient die snoeihard met buitenkant linker wreef Thom in de korte hoek kansloos laat. Technisch perfect uitgevoerd en dodelijk effectief. Toch blijkt even later dat Rietmolen het nóg mooier kan. Een afvallende bal uit een corner wordt door Koen Waanders opnieuw ingebracht en belandt via Wouter te Rietmole bij Justin Bomers voor de voeten. Aannemen met links, een keer laten stuiteren en dan vol uithalen met rechts. Knalhard in de verre kruising. Goedemiddag! Justin Bomers is de naam. Zijn eerste voor het eerste en wat voor een! Een en ander weer keurig vastgelegd door de geblesseerde Patriek Piepers, een bezoekje aan de Facebookpagina van vv Rietmolen zal u niet teleurstellen. En zo is de ruststand íets draaglijker: 3-1.

Vios probeert na rust de aanvallende lijn door te zetten maar slaagt daar steeds minder in. Rietmolentrainer Frank Bruins heeft zijn elftal een tikje anders neergezet en bij de Beltrummers gaan de vele afgelegde meters niet in de koude kleren zitten. Rietmolen krijgt aldus wat meer grip, maar echt gevaarlijk wordt het nooit en maakt dan ook weinig aanspraak op een resultaat. Maar goed, als-ie een keer valt krijg je toch nog een spannend duel, je weet het niet. Vios creëert nog een enkel kansje hier en daar met de grootste in de 62e minuut als Jurgen Wiegerinck een vrije kopbal, normaal gesproken een kolfje naar zijn hand, langs de verkeerde kant van de paal ziet verdwijnen. Het is niet zijn dag. Een dubbele jeugdige wissel aan Rietmolenzijde – Mees Geerdink voor Wouter Lansink en Job Vogt voor Justin Bomers ­– leidt tot een frisse wind in Bruins’ ploeg die zowaar wat druk weet te zetten op de Beltrumse defensie. Maar ook nu is scoren een te hoog doel en als even later Thom een eenvoudige vangbal zomaar tussen z’n vingers door laat glippen en invaller Ratering in staat stelt de makkelijkste goal uit zijn carrière te maken, is het duel wel gespeeld. Teken voor arbiter Wiegerink, die een perfecte wedstrijd floot en het drukst was de spelers te vragen hoe ze in godsnaam ooit hun veterstrikdiploma hebben kunnen halen, om af te fluiten.

Wederom een nederlaag tegen het Vios van Vos, het is niet anders. Inmiddels weten we dat dit voorlopig het laatste potje was en komen we tot de conclusie dat het wederom een verliespartij tegen Vios is die een ‘lockdown’ inluidt. In het voorjaar deed zich namelijk hetzelfde voor, toevallig. Tja, en normaal gesproken kijk ik op dit moment altijd even vooruit naar wat komen gaat, maar u snapt dat dat deze keer een onbegonnen zaak is. We weten het niet, niemand weet het. Winterstop zou ik zeggen, en zoveel mogelijk spelen zodra de situatie het enigszins toelaat. Alleen dan is er een kans op een volledige competitie. Rustig blijven en afwachten mensen.

Sportieve groet en tot wie weet wanneer,
Jean le Tieb