Rietmolen niet in staat Bentelo dwars te liggen in titelstrijd

Een gehavend Rietmolen is de gehele wedstrijd de onderliggende partij en verliest terecht met 2-0. Halverwege de eerste helft, waarin ook Rietmolen wel wat kansen krijgt, opent Bentelo de score en verdubbelt die vlak na rust via klassentopscorer Brent Schutte. Daarna komt Rietmolen nauwelijks nog in het vijandelijke strafschopgebied en is het aan doelman Jeroen Hartgerink en een gebrek aan scherpte bij de Benteloërs te danken dat het bij 2-0 blijft.

Bij het betreden van sportpark De Pol deze zondagmiddag is er reeds een groots feest gaande, waarbij je je afvraagt of dat te maken heeft met het winnen van de tweede periode, nadat Rietmolen afgelopen maandag er niet in slaagde Haaksbergen met 10-0 van de mat te vegen en op doelsaldo de periodetitel aan Bentelo moest laten. Maar nee, het blijkt hier, naar goed Rietmolens voorbeeld, Super Sunday te zijn. Vooralsnog een wat slap aftreksel van de Rietmolense oerversie, maar daar zullen we later een definitief oordeel over moeten vormen, want eerst moet er nog een potje gespeeld worden; maar het blauwwit en de Bentelo-logo’s vliegen ons in elk geval om de oren. Een logo waarvan je je meteen afvraagt wat dat gekke ding eigenlijk voor moet stellen. Vier rare vormpjes die als een soort van bloemblaadjes toch het meest weghebben van de letters ‘dbqp’; wat zou dat te betekenen hebben? Diep Bedroevend Qua Pilsniveau? De Bentelose Quasi Popi-jopi’s? Zoiets? Geen idee. Wellicht kunnen de heren er zelf duidelijkheid in verschaffen.

Duidelijkheid of niet, een beetje angst voor Rietmolen zullen ze in ieder geval hebben, want het was eind vorig jaar in Rietmolen waar, door een 1-1 gelijkspel, een Bentelose zegereeks van zes duels ten einde kwam. De Benteloërs lieten zich echter niet van de wijs brengen, want sindsdien werd alles gewonnen tot aan de afgelopen drie duels, waarin het ineens zeven verliespunten moest bijschrijven, en het initiatief in de kampioensstrijd aan Hengelo moest laten. Dat duel in november betekende ook voor Rietmolen een ommekeer, want van de tien wedstrijden die volgden werd alleen uit bij Langeveen verloren, bleef men verder ongeslagen, en liep men dus op het nippertje de tweede periode mis. Om de top vier nog in de verte in zicht te houden, en uiteraard Bentelo nógmaals een dreun in de titelstrijd toe te dienen, moet hier vandaag gewonnen worden.

Men moet dat doen zonder aanvoerder Twan Tenhagen, die na zijn verzwikte enkel vorige week nog wel op de bank plaatsneemt, maar slechts bij nood zal invallen. Daarbij laat, net als de laatste weken, wederom het gemis van de langdurig geblesseerden Wesley Meulenkamp, Karsten ter Braak en Harm Vogt zich gelden; dus vooral de breedte van de wedstrijdselectie laat te wensen over. In het begin van de wedstrijd is het dan ook Bentelo dat het initiatief in handen neemt, meteen is er al een schotje voorlangs en vlak daarna een vrije trap in de muur van Brent Schutte, aanvoerder, topscorer in deze klasse en veruit de gevaarlijkste man van de thuisploeg. Schutte komt van HSC ’21 en hoort natuurlijk niet in deze laagste amateurklasse te spelen. “Ik wilde graag weer met mijn broertje en vrienden voetballen”, zo liet hij onlangs optekenen in de Tubantia. Een valide reden uiteraard, maar voor Rietmolen vandaag wat minder prettig. Vooral uit corners is de kopsterke Schutte een paar keer dicht bij de openingstreffer. Ondertussen dringt ook Rietmolen aan als eerst Jorrick de Lange één-op-één komt met de keeper, maar net te laat bij de bal is, en even later Niels te Lintelo van zo’n twintig meter over schiet. Binnen het halfuur valt dan toch de onvermijdelijke treffer aan de andere kant, als niet voor het eerst Schutte alle aandacht van de Rietmolenverdediging naar zich toe trekt en zo Teun Hoff bij de tweede paal compleet vrij wordt gelaten en eenvoudig de 1-0 binnen schuift. Vlak voor rust nog twee aardige Bentelose kansen als eerst gelegenheidsaanvoerder Frank Geerdink op de doellijn redding moet brengen en even later doelman Jeroen Hartgerink datzelfde doet op een dubbele inzet van Ter Avest en Groothuis.

Direct na rust valt al de 2-0 wanneer linksback Joren Vrielink zijn man kwijt is, die vervolgens voorgeeft en Schutte bij de tweede paal zijn seizoenstotaal naar liefst 23 treffers uit 19 duels ziet opkrikken. Tja, dan is het duel eigenlijk al wel gespeeld. Rietmolen weet niks meer te creëren en is  binnen het uur al door zijn fitte wissels heen: Robbin Dieperink voor Mees Geerdink en Youri Morsink voor Joren Vrielink. Bentelo-hoofdtrainer Jaafil heeft het beter voor elkaar door eerst een drievoudige en even later dubbele wissel door te kunnen voeren. Hoewel het in grote getale bierdrinkende publiek op het balkon zichzelf bij die laatste substitutie zal afvragen of het zo onderhand niet dubbel is gaan zien, want Thom en Stef Waanders blijken alleen door hun rugnummers van elkaar te onderscheiden. Als laatste wanhoopsdaad probeert Rietmolentrainer André Oosten in de slotfase nog wat te forceren door centrumverdediger Bas Essink naar voren te sturen en het achterin 1-op-1 te zetten. En zowaar, omdat elke defensie in deze klasse daar moeite mee heeft, ontstaat er wat Rietmolense drang voorwaarts, zonder tot echte kansen te komen overigens. Nee, het zit er niet in vandaag, en de 2-0 eindstand is dan ook terecht. Had zelfs nog iets meer kunnen zijn als de Benteloërs wat scherper waren geweest in de afronding en doelman Jeroen Hartgerink niet weer een paar puike reddingen in zijn arsenaal had gehad.

Oh ja, nog even het definitieve oordeel over de Bentelose poging tot Super Sunday: belabberd. Een DJ op een podiumpje zetten die louter rampestampe-muziek draait kan iedereen. Doe iets leuks, verzin wat origineels, iets typisch Benteloos. Doe de paasparty dunnetjes over of zo, hartstikke leuk. Verkleed de hoofdtrainer als paashaas en laat hem verrassingseitjes uitdelen. Verzin íets. Neem deze tips ter harte van de aartsvaders van de Super Sunday en het wordt een unaniem, belachelijk groot succes, dat verzeker ik u. En wie weet kan de paashaas dan wellicht over een paar weken de kampioensschaal boven zijn oren tillen. Succes!

Rietmolen speelt volgende week een derde uitwedstrijd op rij in Zenderen. Nooit geweest dus dat wordt spannend.

Sportieve groet en tot dan,
Jean le Tieb